Check-Inn

Het inchecken begint gemeengoed te worden. Niet alleen bij therapie of bij coach-sessies, ook onder vrienden, bij jongeren-programma's of binnen impact- en missie-gedreven bedrijven of teams.

 

Wij, 20 hosts met diverse achtergronden, kennen en doen het inchecken vaker, in verschillende contexten. Wij geloven inmiddels dat het inchecken werkt. Dat het helpt om ieders authentieke kanten in zijn geheel welkom te heten. En dat het de wereld een stukje mooier maakt.

Check-Inn is een community om samen (online) in te checken.

​​Therapeuten, coaches en trainers

We richten ons in eerste instantie op mede-therapeuten, coaches en trainers. Want: als jij meer aanwezig bent in jezelf, kun je er meer voor je cliënt zijn. Op de lange termijn gaan we ons steeds meer richten op non-professionals, want we geloven dat inchecken iets voor iedereen is.

Geen ervaring

Zoals gezegd richten we ons op therapeuten, coaches en trainers. Maar ben je dat niet, en mocht je een keer willen meedoen, wees welkom. Je hebt geen ervaring nodig en de sessies zijn voor nu gratis. Het kan wel helpen als je weet wat inchecken is, en je het al een keer gedaan hebt, zoals bij een therapiesessie, of binnen je bedrijf. Maar zoals gezegd is het niet nodig. Als je de eerste keer meedoet, boek dat 24 uur van tevoren, en zorg dat je minimaal 5 minuten voor aanvang ingelogd en klaar zit voor de sessie op een stille plek. Er is dan genoeg tijd voor een welkom en een korte uitleg.

Uitleg

We creëren een plek met elkaar waarin er voor iedereen om de beurt ruimte is. Ruimte en tijd om even stil te staan bij jezelf. Ruimte om te ervaren: "hey, wat speelt er bij mij?", om rustig te ademen, stil te zijn, "wat zegt mijn lichaam, wat ervaar ik eigenlijk?". We nodigen onszelf uit om die ruimte te voelen en te nemen, terwijl er 1, 2 of 3 mensen bij aanwezig zijn. Het is een uitnodiging om contact te hebben met jezelf, terwijl er andere mensen aanwezig zijn, en in te brengen wat jij wilt inbrengen, dus ook bijvoorbeeld stilte. De host van de sessie doet zelf ook mee. Hij of zij zet alleen het kader neer. Het is dus een peer-to-peer community, zonder therapeut of coach.

Doel van de Check-Inn is aanwezigheid: contact te hebben met jezelf, terwijl je in contact staat met de wereld, met anderen. Kan je nog voelen hoe het echt met je gaat, terwijl er mensen luisteren en kijken. In de community oefenen we dat samen, omdat iedereen om de beurt incheckt. Wij bieden elkaar een veilig veld/kader doordat iedereen aan de beurt is en gezien wordt, en doordat niemand over een ander praat, alleen over zichzelf.

Diverse hosts zijn aangesloten. Ze geven elk de check-inn vorm op hun eigen manier, maar steeds wel binnen bovenstaand kader, en binnen de 30 minuten. Zo doen we soms een korte, en soms een langere meditatie, soms alleen een check-inn van 5 minuten per persoon. Soms ook een check-out, bijvoorbeeld van 2 woorden per persoon. En, als er meer ervaren mensen bij zijn, wellicht ook een 'respons' op elkaars verhaal en een 'reflectie' van de spreker. Ook in de meer geavanceerde vorm geldt: "alleen over onszelf spreken". Elke host doet zijn eigen variatie.

2BA_check-inn-4-people-zoom-june2020_edi

Hosts gezocht

Als je interesse hebt mee te hosten vanaf 2021, laat het ons graag weten!

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon