Check-Inn

Het inchecken begint gemeengoed te worden. Niet alleen bij therapie of bij coach-sessies, ook onder vrienden, bij jongeren-programma's of binnen impact- en missie-gedreven bedrijven of teams.

 

Wij, 19 hosts met diverse achtergronden, kennen en doen het inchecken vaker, in verschillende contexten. Wij geloven inmiddels dat het inchecken werkt. Dat het helpt om ieders authentieke kanten in zijn geheel welkom te heten. En dat het de wereld een stukje mooier maakt.

Check-Inn is een community om samen (online) in te checken.

We creëren een plek met elkaar waarin er voor iedereen om de beurt ruimte is. Ruimte en tijd om even stil te staan bij jezelf. Ruimte om te ervaren: "hey, wat speelt er bij mij?", om rustig te ademen, stil te zijn, "wat zegt mijn lichaam, wat ervaar ik eigenlijk?". We nodigen onszelf uit om die ruimte te voelen en te nemen, terwijl er 1, 2 of 3 mensen bij aanwezig zijn. Het is een uitnodiging om contact te hebben met jezelf, terwijl er andere mensen aanwezig zijn, en in te brengen wat jij wilt inbrengen, dus ook bijvoorbeeld stilte. De host van de sessie doet zelf ook mee. Hij of zij zet alleen het kader neer. Het is dus een peer-to-peer community, zonder therapeut of coach.

Doel van de Check-Inn is aanwezigheid: contact te hebben met jezelf, terwijl je in contact staat met de wereld, met anderen. Kan je nog voelen hoe het echt met je gaat, terwijl er mensen luisteren en kijken. In de community oefenen we dat samen, omdat iedereen om de beurt incheckt. Wij bieden elkaar een veilig veld/kader doordat iedereen aan de beurt is en gezien wordt, en doordat niemand over een ander praat, alleen over zichzelf.

Diverse hosts zijn aangesloten. Ze geven elk de check-inn vorm op hun eigen manier, maar steeds wel binnen bovenstaand kader, en binnen de 30 minuten. Zo doen we soms een korte, en soms een langere meditatie, soms alleen een check-inn van 5 minuten per persoon. Soms ook een check-out, bijvoorbeeld van 2 woorden per persoon. En, als er meer ervaren mensen bij zijn, wellicht ook een 'respons' op elkaars verhaal en een 'reflectie' van de spreker. Ook in de meer geavanceerde vorm geldt: "alleen over onszelf spreken". Elke host doet zijn eigen variatie.

Je hebt geen ervaring nodig en de sessies zijn voor nu gratis. Het helpt wel als je al een keer ergens hebt ingecheckt. Als je de eerste keer meedoet, zorg dat je minimaal 5 minuten voor aanvang ingelogd en klaar zit voor de sessie op een stille plek. Er is dan genoeg tijd voor een welkom en een korte uitleg. Verdere ervaring heb je niet nodig.

Hosts gezocht

Als je interesse hebt host te worden, laat het ons graag weten!

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon