Anna Stutje

“Oefening baart kunst”

De passie die mijn collega’s van The Therapy Club hebben voor emotionele gezondheid heeft een bijzonder aanstekelijke werking op mij. Het is inspirerend om samen met hen het begrip emotionele gezondheid verder te ontrafelen en te ontdekken welke kansen emotionele fitness biedt voor particulieren én voor organisaties.

Mijn interesse voor emotionele gezondheid begint bij de wetenschap dat emoties telkens opnieuw ontstaan. Ik kan en wil niet meer om ze heen. Ik benader ze steeds vaker als waardevolle informatiebron. Als ik een slecht gevoel krijg bij een idee van iemand, dan probeer ik dat gevoel te onderzoeken. Ben ik in staat die gevoelens ook te verwoorden, dan ontstaan vaak de meest interessante verbindingen. Dat lukt niet altijd. Een belangrijk inzicht is dat het beluisteren, accepteren en uiten van emoties een vaardigheid is die doorlopend oefening vergt.

Lange tijd oefende ik vooral in mijn vrije tijd. Ik zag niet dat het (op gezonde wijze) uiten van gevoelens van grote meerwaarde kan zijn in een organisatie. Als vaardigheid die van pas komt in samenwerkingsrelaties en bij het maken van belangrijke keuzen en gevoelsinterventies. Maar ook ter preventie van stress, conflict en uitval. Ik ben er van overtuigd geraakt dat aandacht voor emotionele gezondheid, én oefening daarin op de werkvloer, een bron van succes is voor organisaties.

Bij The Therapy Club is er alle ruimte om te oefenen. Heeft jouw organisatie daar baat bij? Neem dan contact met me op!

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon